HOTEL
OVER ONS
KAMERS
PRIJZEN
AANBIEDINGEN
 
OVER ONS
 
Laten wij ons eerst even voorstellen; wij zijn Jos en Marion van Dooren. Oorspronkelijk zijn wij afkomstig uit Weert waar wij jaren een café runden. Uiteindelijk besloten wij onze horizon te verbreden en een pension te beginnen.
Na een ingrijpende verbouwing, waarbij alleen de buitengevels zijn blijven staan, openden wij in juni 1999 Hotel - Café 't Biekaer. Sindsdien runnen wij samen met onze dochter Stephanie dit gezellige pension.
Over de naam van ons pension hoefden we niet lang na te denken; we noemden het hetzelfde als ons voormalige café. De naam "Biekaer" is dialect voor "Bijenkorf": een heel toepasselijke naam, want het is bij ons een gezellig in- en uitgaan van mensen!
 
 
OVER VALKENBURG
 
Sinds 1833 is Valkenburg als toeristenplaats ontdekt. Het burchtachtige stationnetje lokte vele reizigers tot uitstappen. Ze ontdekten dan ook de indrukwekkende kasteelruïne met veel natuurschoon in de nabije omgeving. Daarom is Valkenburg ook terecht de oudste toeristenplaats van Nederland.
 
Valkenburg wordt ook wel "Bad" Valkenburg of "Mergelstad" genoemd. De warmgele kleur komt u zowel ondergronds als bovengronds in het stadje en haar directe omgeving tegen.
 
Valkenburg beschikt over veel attracties en bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld kastelen, musea en attractieparken. Landelijke faam genieten Thermae 2OOO, het kuurpark en het Holland Casino boven op de Cauberg. Groepen kunnen hier onder- en bovengronds mountainbiken, tokkelen en abseilen.
 
Gezellige winkels, restaurants, terrasjes, de rivier de Geul en historische gebouwen typeren het straatbeeld van Valkenburg. Vanaf de rand van het centrum kunt u mooie wandel- en fietstochten maken door het Heuvelland.